Santa Cruz

Idag har jag varit i Santa Cruz! Jag trodde det skulle vara typ varsta dromstallet med stor vit strand och massa palmtrad...blev ganska paff nar jag kom dit. Tims beskrivning var nog den basta av SC. =P Ni skulle hort den, han ar riktigt rolig, haha.

Men det var varsta smahusen, sjabbiga sjak. Stranden var inte dromstranden, en vanlig strand bara. Massor med folk och sa nojesfaltet. Jag filmade mycket och tog ganska manga kort idag. Vet inte om jag ska lagga upp allt jag missat hemma eller bara lata bloggen vara ifred. =P

Man upptacker hela tiden saker som man redan hade bilder av inte alls stammer. Som att hela kusten langsmed Californien skulle vara strand, istallet sa odlar de saker langs med kusten! Och sa ar det lummigt och gront, gronare har an det ar hemma! Man tror ju bara det ska vara palmer har, haha, surprise!

Jag tog iaf bussen till SC, forst tag till San Jose (20 min) och darifran bussen (som tog ca 1h). Sa gick jag nere vid stranden i 5 timmar innan Nadja och Tim kom och motte mig. Tim och jag akte berg & dalbana och en annan grej som gungade rejalt. =) Det var kul!

Sen akte vi langs kusten hem, det var riktigt fint, men som sagt, inte som man tankt sig det ska se ut. =P

Det kommer dock bli obeskrivligt skont att komma hem, det kanns konstigt att ens tanka sig hemma igen. Det kommer nog kannas som om att inget av detta hant. Det ar tva olika varldar! Man har ingen annan som upplevt detta, bara en sjalv, sa det kommer sakert kannas som om det aldrig hant.

Ser verkligen INTE fram emot flygningen, aker kl 14.00 harifran (usa tid) och ar hemma kl 14.00 svensk tid. Kommer flyga i ca 13h. =( yoiks!

Se om nagon ar inne pa skypen imorgon, ar nog inne pa morgonen. Om inte sa syns vi pa mandag! =)

Crazy

Igar fick jag vara hemma sjalv en stund, fran 5-10 pa kvallen. Skont, de visade Van Helsing pa tv och jag har aldrig sett den sa jag tankte att jag kunde kolla pa den. Den var ju urlojlig! Var tvungen att byta, sa efter en stund hittade jag coyote ugly, men jag missade basta i slutet nar hon sjunger laten for att Nadja kom hem och jag var tvungen att hjalpa henne packa ur bilen. Hon var pa au pair mote och de hade nan sorts street fair, or whatever it's called. Typiskt, men det gor inte sa mkt. Kanns konstigt att vara fardigpackad och klar for att aka, kanns som det tar en evighet innan man far komma hem.

Idag for vi runt lite till, var pa stanford och kollade hur det sag ut, gick pa deras museum och sen gick jag och kollade i deras kyrka. Tog 2h, under tiden akte Nadja till doktorn for hon fick ont i hoften igar. Stackars Nadja, hon som ska till Mexico nasta vecka.

Sen var vi och lamnade tillbaka saker pa ikea, kunde lamna tillbaka allt jag skulle utom galgarna. Kopte godis nar jag var dar, bilar och saltlakritsfiskar. =P Tankte jag skulle ha det pa flyget, hehe.

Imorgon ska vi se om det gar att 'stanga av' mitt bankkort, kommer inte behova det natt mer. Se om jag kan ta ut mer pengar ocksa. Sen ska jag ga och se Shrek forever after i 3d! =) Yeaay!

Pa lordag blir det Santa Cruz, by myself, ingen ville/kunde folja med. Men det ar ratt skont att vara sjalv, konstigt nog. Sa det blir buss och tag ner dit i 2h. =P

Idag nar Nadja och jag skulle ta frozen yoghurt och smoothie i palo alto centrum sa var det vaaarsta langa kon till Apple Store, da hade den nya iPhonen kommit, men det var bara folk som hade bokat tid for en som var dar, det var nog 50-70 pers i den kon, vi var dar vid klockan 4 ungefar. Undrar hur det sag ut pa morgonen! =P Folk ar ju galna, koa bara for en telefon! Filmade kon, men kan ju tyvarr inte lagga upp den an.


Music

Nu har jag hort denna laten typ 3 ggr pa 2 dagar...konstigt. Det var ratt lange sen den gjordes, men den ar bra! Har hort den nar jag varit i affarer, annars har jag inte lyssnat pa musik alls. Sa ratt lustigt att det ar denna som jag hort flest ganger.


Kopte iaf en vaska pa Marshalls idag. Hittade egentligen en annan som jag hellre ville ha men den var mindre och det var den enda kvar av dom. Sa det fick bli en annan, silvrig ar den och den kostade 76$.
Sa nu ar jag packad och klar. Fick plats med det mesta, sa imorgon ska vi aka och lamna tillbaka saker pa ikea. Sen ska vi aka till stanford university, har ju inte varit dar annu forutom pa deras shopping mall. =)

Yeaay, nu visar de coyote ugly pa tvn, alla vet ju hur snygg killen i filmen ar, meowrrr!
Sag forresten precis en rattsa rolig reklam...

Vaska

Igar sa korde Nadja runt mig till tre olika affarer for att kolla pa en ny resvaska, behover ju en till ifall jag ska famed mig allt hem. Sa vi kollade Walmar, Target och Ross. Idag ska vi aka och kolla igen fast pa Marshalls. Hoppas jag hittar en billig bra vaska.

Hittade, tro det eller ej, en svampbobtroja igar pa target, fattar ni hur lycklig jag blev?! Den var dessutom pa damavdelningen! =) Jag som letat sa lange efter en sadan.

Igar kopte jag aven de sista grejorna till familjen. Hoppas det blir bra.

Tankte dra ner till Santa Cruz en dag, far se om jag far aka sjalv eller inte. Hade ju aven velat se Redwoodskogen, men tror inte att det finns tid till det. Vi far se helt enkelt.


Great Mall

Idag har jag spenderat dagen pa Great Mall, tog ca 2h att ta sig dit dock...egentligen ar det val inte saa langt dit, men eftersom jag inte kan kora bil sa far jag ta kollektivet. Det ar inte jattebilligt med kollektitvtrafiken maste jag saga. Jag har kopt upp alla mina pengar idag typ, hrmm. Har hittat grejer till Milla, Tinen & Catja, ska se vad jag kan hitta mer for nagot. Hittar ju mest grejor till Tinen dock, men det ar bara for att det ar jag som skapar hennes stil, hehe. Hon ar min docka som jag far kla som jag vill! =D

Filmade pa shoppingcentret, men eftersom min dator fortfarande inte kommer in pa internet sa kan jag ju inte lagga upp bilder och videor, var ett bra tag sen jag gjorde det nu. Far se om jag har tid nagon dag att ta mig till starbucks och sitta pa internet, har ju faktiskt tva stycken starbuckskort som jag kan handla med/sitta pa internet med.

Det ar bara mandag, fattar inte vad jag ska hitta pa i en vecka har?! Det kommer nog ta en halv vecka att packa iaf... =P Fattar inte hur jag ska fa plats med allt. Men imorgon sa ska Nadja ta mig till Ross, en stooor affar som har saker fran affarer som gatt i konkurs. Sa hoppas jag hittar en stor och billig vaska!

Ikvall bjod Nadja mig pa middag, det blev kinamat, det ar valdigt gott. Nadja ar verkligen jattesnall, rolig ocksa. I borjan tyckte jag inte riktigt om henne, for jag forstod mig inte pa henne. Men hon ar verkligen en toppenlcc!
Man far reda pa massor av grejer fran henne nu nar man snart ska hem, intressant. =P Men jag vet inte hur mkt jag ska saga, kan ju saga att det ar ratt tunga grejer, ratt skrammande. Likasa av au pairerna man gick i au pairskolan med. Mycket man inte vet!

Snurrig

Great America var inget att tjoa over, berg och dalbanorna ryckte och skumpade sa man slog i huvet i satet. Sa just nu mar jag illa, allt snurrar. Det var tur att det var billigt, det var 'bring a friend' sa jag behovde bara betala 15$. Liseberg ar verkligen dyrt! Men daremot ar det saaa mycket billigare att spela pa Liseberg an har. Har kostade det 2-3 eller 5$ svindyrt!  Jag lyckades konstigt nog vinna en nalle, var saaaa nara att vinna en meganalle. Sa det var oturen som spelade mig ett spratt. Varfor?! Kunde jag inte fatt vinna meganallen?! Dumma oturen!

Nu i veckan vet jag inte alls vad jag ska hitta pa, Nadja gav mig telefonnummer till au pairer i omradet. Man kanner sig sa begransad, vilket jag ocksa ar. Jag har inte mycket pengar och jag har ingen mobiltelefon. Sa man kan inte bara sticka ivag hur som helst. Sen blir det ju Nadja som far kora runt pa en hela tiden. Sa man far ta tag eller buss. Det ar inte jattebilligt.

Maste ju kopa resvaska ocksa...Den kommer ocksa bli knokafull. Sa jag har ingen plats for mer saker heller.
Jag hade velat aka hem nu, men jag blir illa tvungen att stanna en vecka till. =P

Great America

Idag blir det Great America med Linda hela dagen.

Hade trevligt med Jing igar, hon bodde pa ett asafint hotell, jag skulle egentligen sova dar men angrade mig?! Vet inte varfor, hade ingen lust, och nar jag skulle aka hem sa angrade jag mig igen, men da var jag redan pa vag hem. Borjade nastan grata i tunnelbanan. =P Hade ju inte varit sarskillt proffsigt...
Traffade iaf en Friscoinfoding som hjalpte mig hitta till tagstationen, bade hon och hennes man var fran Grekland.
Sa dar hade jag tur att jag fragade.
Man marker verkligen hur stor varlden ar och hur liten man sjalv ar, det ar skrammande. Det jobbiga nu ar att familjen tog tillbaka sin telefon igar, kanner mig strandsatt! Man maste planera, planera, planera. Det ar jattejobbigt. Sa man stannar hellre hemma an aker och ser sig omkring bara for att det ar sa omstandigt.

Hade hellre akt hem tidigt i veckan an nasta sondag. Kanner mig valdigt ensam. Har massor att fixa innan jag aker. Maste kopa en stooor vaska att knoka ner en massa saker i bl annat.

Vet inte alls vad jag kommer hitta pa i veckan, kanns inte kul att vara har just nu, vill hem! Men hem ar laaangt bort. =(

I'm coming home!

Mandagen den 28 kommer jag hem...Landar pa Landvetters flygplats vid 14.00. Nan som kanner sig manad att hamta mig?

Imorgon ska jag till Frisco igen och traffa Jing som var pa au pair skolan med mig och eventuellt en annan tjej utanfor Frisco. Sen ska jag sova hos Jing och pa sondagen aker jag tillbaka for att ga pa Great America med Linda som jag har spenderat hela denna dagen med! Sa ser min helg ut.

Fick veta idag pa morgonen innan jag skulle traffa Linda att jag far aka hem men att de later mig stanna en vecka. Sa gor de inte vanligtvis, de skickar vanligtvis hem en med en gang annars. Saaa, I'm lucky. Bor hos min Lcc nu.

Familjen vill ha tillbaka sin telefon. Sa jag kommer ha lite svart att ringa folk nu tror jag. Har inte riktigt forstatt mig pa telefonkortet an, ska lasa pa mer om det senare. =P

Tyvarr finns det inget satt for mig att stanna har, men jag far gora det mesta av veckan som jag far stanna har. Det kanns riktigt surt att det gick som det gjorde, men skit samma, jag har lart mig natt av det. Lite trakigt bara, man hade sa hoga forvantningar pa detta aret, men som ni vet sa har jag ju oturen med mig. Ska bli skont att komma hem ocksa. Hade dock varit kul att hinna traffa slaktingarna har men det lar jag inte ha tid med. Synd.

Far se nar vi hors nasta gang, trodde jag skulle vara med Linda nagra timmar idag och sen tankte jag sitta pa starbucks och skypa och lagga upp bilder pa bloggen. Men det blev att jag var med Linda heeela dagen. =P Lite kul, haha.

Ha det bra hemma sa far vi se nar vi hors!

Internet?

Nagon som vet varfor internet inte funkar? Jag har windows 7 starter. Den kopplar upp/hittar connection men det gar inte att ga in pa internet! Det star att den ar connected men att internetatkomst saknas...ett fall for fomma kanske? Det ar hos lccn jag haft problem med detta, hos bada dessutom. Annars kommer jag in overallt. Fattar nada! Vill ju kunna lagga upp bilder fran Frisco. Har ju inte kunnat lagga upp bilder pa ett bra tag nu!

HELP ME PLEASE!

Den forsta lccn, rebecca, hade losen men det fick jag, hennes man forsokte allt for att hjalpa mig men det gick inte!
Hos min lcc nu, nadja, har de inget losen men det sager likadant som hos rebecca. den connectar men det st[r att internetatkomst saknas! Bah, blir galen! =P

Se mig om

Nu ska jag ut och se San Francisco!
Har tyvarr inte tid att klara vad som hander just nu, jag vet inte sjalv annu. Men ska forsoka halla er sa uppdaterade som mojligt!

Update

Vet inte riktigt vad som kommer att handa just nu. Sitter just nu hos en annan lcc i Frisco och kommer sova har tva natter. Ska se om jag kan koppla upp mig pa starbucks eller natt imorgon sa jag ar tillganglig pa skype en stund. Imorgon far jag formodligen veta om jag kommer in i rematch eller inte. Hoppas ni har det bra hemma. Blev helt potsligt utslangd fran huset som ni forstar sa darfor ar jag har. Den bra saken ar att jag far se Frisco som jag ville =P
Efter jag bott har ska jag bo hos min riktiga lcc i palo alto. Framtiden ar just nu oviss...men imorgon ska jag fa besked.

Kommer hem

Kommer förmodligen hem om två, tre dagar.


Lite musik

Denna spelas flitigt här...Det är väldigt liknande låtar som är hitar just nu, akustiska sommar/ukulele sound. Lägger även upp lite andra låtar som spelas här...


















Förresten, när vi skulle ut och äta såg jag honom sitta och spela på gatan på ett väääldigt lustigt instrument. http://www.artistgeneral.com/

=*(

Det samtalet slutade illa...I got fired.


Gått en runda

Gick en runda till Stanfords shopping center, allt var så löjligt dyrt så att jag nästan började asgarva rätt i butiken, det var inga snygga kläder heller! Jag stötte iaf på dessa sötingar och de ville väldigt gärna följa med mig hem... =)


På vägen till Stanford så tog jag lite bilder...

Aj

Harvey ringde nyss och sa snabbt att vi skulle ha möte med Nadja (Lccn) ikväll och sen la han på. Fick plötsligt väldigt ont i magen =S Jag är dessutom hemma och strandsatt just nu, hade ju velat ta bilen...men alla är borta och ingen säger nånsin var de ska eller hur länge. Varför känner man sig utanför?

Nej, jag får inga pengar av pappa om du tror det. =P Jag har ju knappt gjort nått med min lön (är ändå väldigt förvånad över att jag har pengar kvar) så den räcker väl till lite saker, men ska försöka spara så mycket som möjligt för att kunna resa sen! =) Hawaii, here I come!

Hmm, vad ska jag hitta på utan bil? Skateboardparken? Känns lite töntigt att sitta där och spana själv, innan har man ju haft barnen som täckmantel. =P
Café? Näe, jag är varken hungrig eller sugen på att sitta still...
Gå i området? Njae, det är mest uteliggare som går omkring här på gatorna. Haha. =P

Idag har jag iaf hunnit prata med både pappa och Ylva och tinen, farmor och farfar och kusinerna. Det går undan! Men det är alltid lika trevligt att höra vad ni har för er där hemma!

Nu ska jag ut och dra med mig en vattenflaska och kameran!

IKEA

Idag på morgonen så tänkte jag sticka iväg till Ikea. Det slutade med att jag fastnade vid skype och pratade med farmor två timmar och sen med tinen i ytterligare två timmar =P Men det är alltid kul att prata med er!

Sen blev klockan två och jag var tvungen att käka lunch, när jag var färdig med det så kom familjen hem igen efter en stund. Så då frågade jag om det var ok att jag tog bilen till Ikea och det var det.

På Ikea shoppade jag loss för nästan 200$! Visst är det hemskt?! =( Men jag har verkligen inte tyckt om mitt rum, det har varit tomt och tråkigt. Men nu är det nästan fulländat, men bara nästan! =P
Så när jag är 'färdig' med det så ska ni få se det. Jag köpte även lite godsaker samt en måttsats så nu ska jag kunna baka svenska recept! =)


När jag kom ut från Ikea så hade denna bilen parkerat jämte mig...


Det roliga var att när jag skulle köra så kom en likadan bil (den var inte riktigt lika hög som denna men nästan) och tog min plats när jag åkt, så det stod två sånna här monsterbilar jämte varandra. =P
Man ser så mycket fina och häftiga bilar hela tiden, kanske får börja lägga upp lite fler bilbilder så att farfar och fomma börjar läsa också =P hehe!

Efter jag varit på Ikea så stack jag till Nordstrom, en affär som har designermärken fast det är billigare. Där köpte jag kläder till Tinen & Milla. Nyfikna? Det borde ni vara. =P Ska se om jag kan hitta nått mer till er, vet inte riktigt vad ni önskar...Pappsen kan förvänta sig nått smaskigt iaf! =P
Det är ju födelsedagar som nalkas, gäller vara ute i tid, sen tar det ett tag att skicka med.

Bellydancing

Idag har varit en riktigt fin dag! ca 25 grader och inte ett moln på himlen. Har haft det ganska bra idag, vissa stunder är roligare än andra. Idag slutade båda barnen skolan/dagis, så det blir förmodligen en rätt så jobbig vecka nästa vecka med långa dagar.

Efter att jag lämnat N på dagis så tänkte jag sticka iväg till en 'Vintage'affär, tror ni inte att de har 'stängt'/är iväg när jag kommer?! Så typiskt, jag har verkligen alltid otur! Precis jämte vintageaffären så låg denna lilla lilla blomsteraffär i en liten rosa 'byggnad'. Den var superliten och supergullig. =P


Ryan över och så hade de vattenkrig, blev inte så mycket av det, blev mest lek. Tror de är lite för unga för vattenkrig än.

Senare på dagen så hade J uppvisning...

Vattenkrig

Idag slutade J lite tidigare från skolan och så efter vi hämtat upp honom åkte vi med N till gymnastiken. Under tiden N hade gymnastik så gick J och jag till skateboardparken. Tror han gillade det, han ville att jag skulle ge honom en skateboard i present...hmm, tror inte jag har lust att ge honom en skateboard eftersom han inte är säker på cykel än =P Lillkillen som jag och N såg när vi var där var där idag också, han är riktigt duktig som ens kan stå på den överhuvudtaget när han är så liten!

När vi kom hem så tittade de på tv en stund sen tog jag med dom till affären för att handla lite som jag behövde för att baka.

När vi kom hem igen så hade vi vattenkrig och sprang genom sprinklerna tillsammans med grannbarnen. Tror jag blev blötast av alla =S Men det berodde nog på att jag inte hade tänkt vara med från början, sen hade jag kläder på mig.

Jag bakade kokosbollar som vi nyss åt. Det gick inte att göra dom tillsammans med barnen eftersom de har velat ha sötsaker och tjatat om det hela dagen så de ville bara äta upp allt.

Sen har de lekt med Ryan (grannen) igen...



Nu ska jag iväg till cafe Barrones och träffa en svensk au pair!

Guitar Center

Här var jag idag...


det tog ca 30 min att ta sig dit och jag körde på motorvägen dit. Det gick bra att hitta dit men när jag skulle hem så var det värre, nästinpå hemskt då jag inte riktigt hittade tillbaka och virrade runt och trodde att jag aldrig skulle komma hem igen. Men det gick bra till slut, hittade tillbaka till menlo park och hann dessutom gå in i två affärer i centrum. I de affärerna går jag aldrig in igen! Trodde den första var en vintagebutik men när jag kom in såg jag att det var mer snoffsig dam/tant butik som var svindyr. Den andra affären var en antikaffär, gud så mycket fina saker de hade där, och vilken bra kvalitet det var på sakerna! Men guuud i himlen så dyrt det var! För att demonstrera så tittade jag på små porslinsrokokosskulpturer och de kostade minst ett par hundra!

Guitar Center var iaf värsta stora musikaffären, de hade massor av instrument! Jag kikade på den rosa Daisy rock gitarren som jag tjatat så att jag vill ha (fast i silver då). Men det visar sig att den är lite för liten för mig...Storleken på den var bra och så men utrymmet mellan strängarna var för litet för mina fingrar =P Testade några andra gitarrer, en lät och kändes riktigt bra, det var bara ett problem...den var RÖD! Uscha! =D hehe. Varför kan de inte göra snygga gitarrer nån gång? Är det bara Daisy rock som fattat att desgin säljer?
Det tog mig ett tag där inne, och sen kom en kille som spelade asbra såklart (han spelade på en dubbel/12 -strängad dessutom) så då vågade jag knappt prova fler så efter en stund åkte jag hem, pallade inte mer. Varför är det aldrig några 'nybörjare' i musikaffärer?
När jag var mitt uppe i gitarrtestandet så ringde min Lcc, hon var inte heller så glad över att jag inte ringt henne än. Hon drog upp det som familjen sagt, så jag får verkligen bättra mig låter det som, hade det inte varit för att barnen gillat mig så hade de förmodligen redan gått in i rematch. =S

Jag fattar bara inte varför de inte kunnat prata med mig om det innan, istället för att samla på sig. Jag har även känt av att de hållit något och att de inte riktigt pratat med en, så det är rätt frustrerande.

Men idag har allt gått bra, förutom att jag är dödstrött. Pratade med mamma i 2h tills klockan var 2 på natten här. =/
Men det tar verkligen på krafterna att ta hand om J och N, man är totalfärdig när föräldrarna kommer hem.

Saknar er

Saknar alla där hemma =( Ni anar inte hur bra ni har det! Saknar maten och att kunna laga vad jag vill, alla mått, mitt rum, att kunna göra vad jag vill när jag vill, friheten, lugnet men även att ha någon att tjafsa med... =P

Familjen släppte lite utav en bomb på mig igår så det känns lite tungt just nu. Så jag funderar på hur jag ska göra...Har inte skvätt en tår under hela den här resan men igår efter samtalet med värdföräldrarna så small det.

Har haft en bra dag med N för övrigt, inte varit en enda jobbig sekund, det är fortfarande lite strul med att få henne att äta upp det hon tar till sig men annars går det bra (så länge vi är ensamma iaf). =P

Det är kul att ni kommenterar och uppdaterar mig där hemma, det värmer kan jag säga!

Bara för att jag inte tagit några bilder idag tänkte jag slänga upp en på systrarna Lymalm...

Writing test

Idag har jag Äntligen varit och gjort skrivtestet för körkortet, det gick bra och jag blev godkänd. Det var jobbigt att vänta, fick vänta lite mer än en timme innan det blev min tur och jag fick gå fram till en 'lucka' där en brud som inte kunde prata riktig engelska stod. Fyllde i ett papper och sedan fick jag gå och ta foto och tumavtryck. Efter det fick jag ett test och fick gå och ställa mig vid ett 'bås' och börja kryssa. Det var 36 st frågor (varav jag hade tre fel), alla med tre svaralternativ. Så här såg det ut...


Efteråt stack jag till Marshalls där dessa snyggingar, för 30$, fick följa med mig hem...

Stanford Sierra Camp

I helgen har vi varit på Stanford sierra camp, det ligger vid en mindre sjö, Fallen Leaf Lake, som ligger jämte Lake Tahoe. Det var jättevackert där, vi var omringade av höga berg. Det var ca 17-22 grader när vi var där och snön låg fortfarande kvar!



Första dagen tog vi det rätt lugnt eftersom vi kom upp rätt sent, vi åt middag och sen blev det sängen. När Debbie och jag skulle gå till stugan så såg jag en raccoon, den var rätt stor. Han fick brått iväg så jag hann mest bara se rumpan på den =P Såg även massor av ekorrar och 'shipmunks' och fåglar...


Andra dagen så började vi med att Hika (hiking), vi gick uppför ett av bergen, tog oss ca 1h upp tror jag. Det var fog (dimma) den dagen och lite kyligt, så det var faktiskt perfekt väder, inte för varmt och ingen sol man kunde bränna sig på. Utsikten var fantastisk, fick dock inte med mig kameran eftersom den ville bli glömd i bilen. Ångrar att jag inte gick och hämtade den. När vi var på toppen så kom solen fram och lyste, det gjorde att all regndimma/fog nedanför bildade en regnbåge =) så fint, har aldrig sett en regnbåge ovanifrån innan.
Vi gjorde inte jättemycket den dagen eftersom vädret inte var jättefint.

Tredje dagen så körde jag igång med hiking själv eftersom jag inte hann med att gå med gruppen, de gick en halvtimma innan mig. Men det var skönt att få vara själv en stund. Gick en väg upp mot bergen också, men vägen var mest för att se vattenfallen. Vet inte om man ska kalla det vattenfall dock, var mer som en fors. Vägen var riktigt blöt och sölig mot slutet, men det struntade jag i (skorna är dock rätt så förstörda/smutsiga just nu så jag får nog slänga in dom i tvättmaskinen sen). Jag gick i två timmar fram och tillbaka, samma som dagen innan. Det var varmt och soligt dessutom, men som tur var hade jag på mig solkräm denna gången!

Sen så hoppa jag i en kajak och paddlade runt heeela sjön! Det gör jag ALDRIG om! Det började blåsa rejält när jag var nästan längst bort (bara för att jag har sån tur jämt) så när jag skulle paddla tillbaka åkte jag nästan baklänges. Trodde aldrig jag skulle klara att paddla tillbaka, det var hemskt! Men utsikten från sjön var jättefin när man såg alla berg runt om sig. Hmm, jag hade smort in ansikte och armar för att jag inte skulle bli bränd, tror ni inte att jag bränner benen istället?! Mina smalben är just nu illröda och det svider så fort jag rör benen! =/ Varför?! Sjön var riktigt fin iaf, vattnet var väldigt klart, mörkturkost.


Granarna/tallarna där hade barr som var mer än 10cm långa och kottarna såg ut såhär...


En kväll var det Disco Bingo, det var rätt roligt faktiskt även om jag inte riktigt vågade vara med (som ni vet så är jag ju ingen dansare) =P


Vi fick smarrig mat där, det var hamburgare, kyckling/revben, lax och massa tillbehör, det var alltid buffé med mycket att välja på och maaassa frukt =) Och till middag var det alltid dessert...


Barnen hade även en del knasigheter för sig...


På vägen hem så stannade vi i Sacramento för att käka lunch, det var en cowboystad, jättemysigt centrum med roliga affärer. Jag gick in i en hattaffär, de hade massor av olika hattar, höga hattar, 1700-tals hattar, andra fina piffiga hattar, cowboyhattar, kepsar, mössor och massa andra hattar!


Kan avsluta detta inlägget med att säga att jag har haft en ganska så rolig men även lite småjobbig helg, är dödstrött och kommer nog sova alldeles för bra inatt. Och jag känner mig riktigt stolt över mig själv för att jag har motionerat så mycket eftersom jag inte gjort det på flera år =P Och jag skäms inte alls (kanske lite) över att jag vräkte i mig tre jordgubbstårtbitar en kväll till efterrätt! =D

Walmart

Stack en kvickis till Walmart med N, tänkte jag skulle pracka på mig lite nödvändiga kläder till resan i helgen. Gick inge vidare dock, N tjatade (otålig som hon är) att hon ville köpa tuggummi vilket jag sa att hon fick men hon ville ju iväg så fort som möjligt och hon tjatade hela tiden att hon ville hem. Jag hittade inte det jag ville men jag köpte en klänning, tre par skor och badbrallor. Inte direkt det jag tänkt mig...


Target

Idag har jag besökt Target och blivit 100$ fattigare =/


Skulle ju som sagt skriva upp för körkortet idag, när jag stått i kö i 15-20 minuter och kommer fram tror ni inte gubben säger att jag måste ha ett social security number! WTF! Sist jag var där så behövde jag Inte ha det! Fatta att man känner sig dum! Så jag åkte och spenderade upp halva min veckolön på Target, kan väl inte säga att det är jättebilligt utan samma priser som H&M typ. Däremot är skorna rätt billiga! Fick väl inte riktigt tag i allt jag behöver, kanske får åka dit imorgon igen. Hade inte tid med allt, trots att jag var där från typ halv elva till nästan halv två, VA?! =S
Hittade fina kläder som skulle passa dig Tinen, men det gör jag ju alltid =P

Imorgon så åker vi ju inåt landet, Harvey har en medical school reuinion. Ca 40 familjer kommer, ska bli intressant.
Så det är väl egentligen enda anledningen till att jag shoppar, för jag antar att vi kommer ha mycket uteaktiviteter.

Just nu ligger jag i sängen och käkar:


Apple pie

Idag har jag haft en BRA dag! =)

N har varit hemma hela dagen så vi började med att titta på filmen 'det regnar köttbullar', den var riktigt bra och rolig! Efter det så åt vi lunch. Efter lunchen stack vi till Burgess vilket är 'community centret' här som jag kanske har nämnt tidigare. Vi lekte iaf vid parken och sen sparkcyklade vi iväg till skateboardparken och spanade, det var en urgullig liten kille på 3-3½ år som var där och skatade. Var även andra killar där, en utan tröja men han var inte så snygg =P N verkar tycka det är kul att titta på dom, vilket är bra för min del för det gillar jag också ;)
Innan vi skulle åka och hämta J så sprang N och jag under sprinklerna och blev lite småblöta. Hon tyckte det var jättekul! =)


Efter Burgess och sprinklerna så åkte vi och hämtade upp J och när vi kom hem så åt de frukt och sen lekte de en liten stund. Därefter cyklade J och N sparkcyklade (jag gick väldigt fort efter dom) till Js gymnastik. Det är alltid samma människor som är där och jobbar vilket är lite småkul eftersom det inte är så hemma.

När vi kom hem igen så lekte de lite och Ryan kom över. Jag städade och lagade äppelpaj som vi åt nyss, det tyckte familjen om. De vet dock inte vad vaniljsås är här så vi hade vaniljglass till.

Allt i matväg är det ganska stor skillnad på, typ alla kryddor och sånt (ex kanel, soyasås, kakao) är typ hälften så starka som hemma...Smöret de använder är typ som margarin och det är i samma förpackningar fast mindre, jättekonstigt, så när jag åkte och handlade så köpte jag en riktig smörförpackning and guess what? det går att bre! Lätt dessutom.

Imorgon har jag tid att äntligen åka och skriva upp för körkortet =P Ni anar inte hur urlöjligt det känns att behöva ta körkort igen!

By the way, så här ser mina kvällar oftast ut, nerkrupen i sängen med det här...lycka!

Biosugen

Vill gärna gå på bio men har inte direkt nån att gå med än...Vill ju se Sex and the city 2 och shrek 4.
Tycker inte om biosystemet här, man kan ju inte boka platser utan man får helt enkelt åka dit och se om de har några platser kvar, risken är att man får usla platser dessutom. Sveriges system är sååå mkt bättre där man kan boka online och få välja platser, LYX! =P Det visste ni inte där hemma va?

Hmm, idag har varit en ganska tråkig dag, det är memorial day. Så H och D har både varit iväg och hemma och donat med olika saker. Så jag har inte haft jättemycket att göra.

H har grillat mycket de senaste dagarna, vi äter mycket kött hela tiden. Igår hade de barbeque och bjöd över grannarna och en kompis med hennes två barn som var med på Happy Hollow också. Barnen 'glömde' mat ute, rättare sagt de är vana vid att vuxna går och städar upp allt efter dom. Så det var en raccoon här och letade mat, såg den dock inte men H sa att han jagade den och skulle slå den i skallen! =P Grannens hund skrämde dock iväg den sen eftersom H inte fick fatt i den.

Idag var vi med grannarna till deras pool, eller grannens mamma bor nära och hon har pool så vi var över där. Barnen badade (och hundarna). Grannarna har två hundar, så mysiga är dom! Jag badade dock inte eftersom jag fortfarande är bränd. =/

RSS 2.0