Hej, Ingrid & Gösta!

Kul att ni också äntligen börjar hitta hit!

Tyckte nyss jag hörde glassbilen, vet inte riktigt om den körde förbi här eller inte, hade gärna köpt en svampbobglass isf =P

Har luggit på rummet hela dan framför datorn. Har inte lust att vara ute idag trots att det är fint väder eftersom jag brände mig ganska rejält igår. Armarna är illröda, ett under att jag kunde sova så bra som jag gjorde inatt.

Visst är det konstigt att se människorna bakom rösterna till typ Disneyfilmer? =)


Glassbilen

Glassbilen kom för en timme sen, glassbilen är mycket finare hemma =)
Här köper man inte förpackningar av glass utan bara styckvis, hemma köper vi ju endast förpackningar. Här kommer ett kort klipp...


Happy Hollow

Idag åkte vi till Happy Hollow, det är ungefär som Ölands djurpark hemma, lite mindre åkattraktioner och lite mer lekplatsgrejer och så fanns det djur såklart...


Det var grymt varmt idag, trodde jag skulle svettas ihjäl, visste ju inte att det skulle bli så fint väder så jag hade ju jeans och tröja på mig och skor, hade jag vetat om detta hade jag verkligen inte haft på mig det! Tog ju såklart inte solkräm på mig så just nu är jag aningen röd... Har till och med fått ett klockavtryck =P


Efter HH så åkte vi och fixade ett bankkort till mig, killen som var där var lite småsnygg =) hehe.

Just nu ligger jag i sängen och är trött och har ont i huvet, har ju trots allt varit 27 grader och klarblå himmel. Så när vi kom hem käkade jag två apelsiner, de är smarriga!


Tacos

Ikväll lagade jag tacos till hela familjen + mormor och morfar (nadji & papi). Mmmm, smarrigt var det!

Idag skulle jag som sagt fixa uppskrivningen till körkortet, guess what? Jo, jag fastnade på skypen såklart...
Så när jag for iväg var det mycket trafik som tog en massa extra tid. Och när jag väl kom till DMV så var det en 30 min lång väntkö...lite segt. Så jag hann inte göra det idag tyvärr =/ får istället bli på onsdag nästa vecka.

Har haft rätt roligt med barnen idag. N blev jätteglad när jag kom och hämtade henne, blev rätt paff. Hon somnade i bilen när vi skulle hämta J. Vi var ute och lekte idag hela tiden typ. Kan säga att mina stackars favoritjeans inte mår särskilt bra just nu efter mycket slit och släng, vet inte varför men de skulle få av mig byxorna hela tiden. =S Vi hoppade iaf studsmatta och lekte ännu en lek som blev för mkt eftersom J bara bestämmer. Sen var Ryan över en liten stund och så lekte vi hide and seek (kurragömma, svenska ordet är så mkt mer fyndigare, haha). J har ityvärr nte varit jättesnäll idag så man får säga till han rätt ofta (det är mest för att han ska bestämma så mkt hela tiden över alla). Lustigt, för idag fick han nämligen ett diplom i skolan för 'bästa vän', haha.

Overheard J säga att jag var den bästa nannyn de haft =D det var lite kul eftersom jag själv tycker jag varit ganska hård mot dom, men man kan ju inte ge barn allt de vill och låta dom göra precis som dom vill...

Idag kom lustigt nog Bernie fram när vi var ute och började gosa sig mot mina ben, kunde till och med få klappa henne utan att bli tassad =P haha. Igår när jag klappade henne så tassade hon till mig, hon håller sig mest undan eftersom J inte är så varsam med henne.

J har även ett marsvin, Coco, som han säger att han håller på diet, men Debbie sa att man inte håller ett marsvin på diet till honom och att han fick ge henne mat. Coco började skutta runt av lycka och 'prata', stackars svultna lilla marsvin!

Hmm, hade varit kul och lägga upp lite bilder men har inte tagit några än, vet inte ens vad för slags bilder jag ska lägga upp som är kul att se!

Förresten, jag har något viktigt att berätta! Vet ni vad? Jag kan TVÄTTA! Är det inte fantastiskt?! =P

Frozen Yoghurt

Ikväll åt jag min första frozen yoghurt, det var som glass men med massa olika smaker man kunde välja bland och massor utav olika toppings! Tyvärr var mangoglassen slut så det fick bli irish mint och strawberry yoghurt med mango, jordgubb, persika och små godisbjörnar som topping. Det var gott men inte så extremgott som alla säger. Fast jag är väl ingen direkt glassätare så...

Hängde iaf med tre svenska tjejer ut, de var trevliga och det var väldigt snällt av dom att ta med mig ut! =) 

Imorgon ska jag se om jag kan skriva mitt körkortstest...det är tydligen bara att komma dit så jag ska kolla upp var det är nånstans.

Lcc mötet gick väl bra, blev väldigt trött av henne bara, somnade nästan. Tydligen så har alla åsikter om henne, vet inte varför...eller? =P

Förresten, tog tyvärr ingen bild på yoghurten eftersom man inte vill framstå som värsta turisttönten, speciellt inte när man är ute med främlingar =P så frozen yoghurt bilder får ni vänta ett tag till på!

Alooone

Nu är jag själv en stund, ungarna är och leker med grannen.

Ibland, eller rättare sagt rätt ofta blir man tokig eftersom de inte lyssnar på en och det enda man gör är att gå och städar upp efter dom.

Nu ligger jag iaf i sängen och njuter av lite bär, behöver nått som piggar upp mig just nu.


Idag så har N varit hemma hela dagen, så på morgonen åkte jag och fixade med mitt social secutrity number, äntligen. Efter det var fixat stack vi och handlade. Dessa barn är de bästa på att springa omkring och inte hålla sig i närheten av en...det är på gränsen att det knappt går att gå en runda med dom.
Hittade ganska lätt dit, var dock inte skyltat från det hållet jag kom ifrån så efter att jag kört en bit så gjorde jag en u-sväng och skulle köra hemåt men efter typ två rödljus så såg jag var jag skulle svänga, så bra timing. På hemvägen vet i tusan vad som hände egentligen, men jag hamnade heeelt fel, det var askonstigt eftersom jag alltid hittar tillbaka för det mesta...jag var säker på att jag körde tillbaka vägen jag kom ifrån men på nått mystiskt vis så hamnade jag helt fel och fick vända och köra tillbaka. När jag körde tillbaka lyckades jag till och med missa en stopskylt och körde rakt över korsningen =P haha, men markeringarna var rätt sletna plus att skylten stod lite småilla till. Men jag lyckades komma rätt till slut och hittade till matbutiken och sen hem igen!

Till middag gjorde jag min berömda svampsoppa, N sa att det var gott men sedan ändrade hon sig men jag fick henne att äta upp det iaf...de är väldigt dåliga på att äta upp sin mat utan ska hela tiden ha något nytt. Så det tränar jag dom just nu stenhårt på.

Efter middagen så pysslade vi lite innan vi åkte till gymnastiken. När vi var färdiga på gymnastiken så gick N och jag till lekparken utanför. Sen frågade jag henne om hon ville gå och kolla på skateboardparken vilket hon ville ;) hehe, det var mest för att jag skulle spana snyggingar men hon tyckte faktiskt att de var häftiga så det var bra Hon tyckte vi skulle ge hennes pappa en sån i julklapp =P Jag skulle vilja se honom lyckas stå på en skateboard, haha.

Förresten så ska jag träffa en annan au pair ikväll, äntligen! Tror vi ska käka frozen yoghurt nånstans.
Ikväll kommer även Lcc:n över för en två veckors check-up...

Pretty good

Haft en rätt så bra dag idag. Barnen har för det mesta varit snälla, de lyder en inte riktigt ännu vilket är lite jobbigt. Och säger man att de inte kan få något som de vill ha så går de och frågar sina föräldrar istället som såklart ger dom det...rätt jobbigt.

Morgonen började med regn men när jag hämtade upp N var det jättevarmt, svettades. Så när vi hämtat upp J var jag tvungen att byta kläder till nått som inte var så varmt. Man byter typ kläder två ggr per dag här bara för att vädret skiftar så hela tiden. Lite jobbigt faktiskt.

Vi har spenderat mesta tiden av dan på lekplatsen. Tyvärr har jag inte hunnit med att ta några kort idag...

Kan ju säga att det INTE är roligt att inte kunna få köra nånstans...I'm stuck! Måste ju ta körkortet innan jag får köra...hade ju varit mkt lättare om man hade kunnat få köra och fixa det lite snabbt istället för att vänta på att föräldrarna ska hinna hjälpa mig med det. Ingenting händeeeer =P

Moose = Älg

Igår gjorde jag och J älgar, N gjorde sin idag, så här ser de ut...


Idag gjorde N och jag smoothie utav banan, blåbär och mangoglass (det blev ingen fin färg på smoothien dock, men god var den).



Lyckades fånga några bilder på 'kattan' Bernie som oftast gömmer sig, idag har det regnat nästan hela dagen så hon har varit slö och hållit sig inomhus.


Här kommer även en bild på 'min' bil, en Volkswagen Jetta.

Vem kunde tro att de kan sjunga?

Vem hade kunnat tro att Gossip Girl stjärnorna kan sjunga? Inte jag iaf =P Taylor Momsens låt är ju fullständigt grym!


My room!

Här får ni en video på mitt rum!

First day

Idag är det min första riktiga jobbdag =) gått bra än så länge. Skjutsade N till dagis, sen hade jag körlektion. Jag sa att vi inte behövde köra hela tiden så vi körde bara 1h istället för 2! yeaay! Nu sitter jag och tittar på mtv, ska snart göra lunch. Får nog bli pannkakor...

Igår var jag ute och gick 30 min, hann inte så mkt men gick till the community center, där de har en idrottssal, stor gräsplan där de spelar baseball, football, volleyball osv. De har även en skate'park' där men hann inte se den. De har även en lekpark där. Här är iaf lite bilder...

Commercial



Visst är den lite småcool? =) hehe

Igår när familjen kom hem från att ha lämnat Anna på flygplatsen så hällde jag upp deras godis i skålar och ställde på bordet. De åt upp det på 10/15 min...För mig hade det räckt i en vecka eller mer =/
Barnen fick även sina andra presenter, böcker, gosedjur och cd. Vet inte om de tyckte om det eller inte, de sa inte så mkt...J verkade iaf inte tycka det var kul att få låtar på svenska =S De kan räkna på tyska och spanska men inte på svenska trots att de haft Anna här i två år. Så lite tråkigt är det väl att de inte är så intresserade av Sverige.

I dag har jag och H varit på safeway (matbutiken) och handlat, jag fick dessutom köra dit och hem. Inte särskillt långt dock, det är mycket närmare att gå dessutom.

Jag har fortfarande problem i kylskåpet, man äter bara frukt och mackor (de köper bara vitt bröd, vet inte varför). Igår till middag åt vi nån kyckling i nån gryta med nått konstigt risliknande till, ungersk mat. Det var okej.

Jag läste ut körkortsboken idag, så nu får jag väl boka skriv- och körprov. Har dock fortfarande en körlektion kvar. Så jag hoppas det går kvickt och lätt att göra proven.

Lunch

Så här er min lunch ut idag, det är småååå tomater, stooora blåbär, päron, papaya, körsbär, english muffin (egentligen mer bröd än muffin) och så tänkte jag prova på körsbärsjello...

Familjen har åkt iväg med Anna, tror de skulle hitta på nått med bara henne...de sa dock inte var de skulle eller när de skulle komma tillbaka =/ Så jag är hemma själv och läser körkortsboken.

Ups and downs

Jag känner mig själv som ett litet barn, det är jättejobbigt, ena stunden kan man ha jättekul med barnen och nästa så kan det bara vara jättejobbigt! Det är mycket känslor som rullar runt just nu vilket är väldigt tröttsamt.
Vi var ute en stund efter de kommit hem, vilket var kul tills J började bestämma för mycket och för konstigt. Sen spelade vi spel inne, scrabble, vilket han inte kunde så det blev inte långvarigt. Vi spelade candy land och där fuskade han rätt mkt. Sen spelade vi schack, där han också försökte fuska en del, vi spelade inte färdigt andra rundan då han bara förlorade. (Han tar schacklektioner en gång i veckan på skolan) =P

Idag fick jag köra bilen för första gången, körde till skolan och lämnade/hämtade kidsen. Det gick bra, ingen märkvärdigt det jobbiga är bara att veta vilken fil man ska ligga i =/ hemma ligger vi bara i vänsterfil när man SKA svänga vänster, här är det lite annorlunda eftersom man får svänga höger fastän ljusen visar rött. Så oftast ligger man i vänster, verkar det som, när man ska rakt fram.
Jag har läst några sidor i kör'boken', mer som ett häfte, på 90 sidor. Det står mest bara crap i den...

Idag fyllde mormorn år så vi var precis och åt på en italiensk, mer amerikansitaliensk, restaurang. Det var rätt okej mat, beställde smarriga jordgubbar med apelsinlikör/sås på till efterrätt, vet inte riktigt vad det var men det var som nån sås på. Jättegott! =)

Pratade med knubbe på skype idag, mr busyman, som sa att olycksfågeln Cathrine Lymalm fått en boll i huvet så hon låg i sängen och mådde dåligt =P hehe

Oj! Nu är det helg! Har inte tänkt på det så mkt, vet inte aaalls vad jag ska hitta på =/ Får se om jag kan ta bilen till San Jose och kika in i en musikaffär. Det känns så udda att göra saker själv här, man vågar liksom inte riktigt, mest för att man inte hittar och inte alltid hör/förstår vad de säger eller gör sig själv missförstådd/inte kan uttrycka sig. Sen är ju trafiken lite annorlunda. Igår när H skjutsade mig till cafét så kom han på att han kunde skaffa en gps till bilen jag ska köra =P WOW! Jag hade annars tänkt fråga om det då jag inte är så bra på att hitta. Jag hoppas att han inte glömmer det dock =/ de är lite sega med att få saker gjorda.

Jag har endast tagit upp pengarna en enda gång och tittat på dom =P Får nog kika lite till så man slipper stå och plocka i dom när det väl gäller.

För övrigt så äter jag mer godis än jag borde...

Skype

Var trevligt att äntligen få prata med alla på skype idag!

Efter vi hämtat upp J från chess på skolan (han har schacklektioner) så åkte vi till en park. Har varit varmt och jättefint väder idag, klarblå himmel!

När vi kom hem så målade vi lite på uppfarten, J gjorde the american flag och jag gjorde den svenska.


Sen åkte han iväg med grannie till the mall en stund så N och jag var själva. Vi målade lite till och så klättrade hon i träden...


Här har ni bilder på huset och hur gatan ser ut åt de olika hållen.

Tuuut

För att svara på din fråga Adde så jo, det var en del som tutade i NY, finns konstigt nog en del som tutar här också...inte för att det hjälper dock =/
När vi körde från flygplatsen i NY till skolan så körde vi jämte en snubbe som blev pissed at the car framför honom, han svor och räckte finger, det var rätt kul att se första dan man kom till Amerikat =D

Om ni tycker det är jobbigt att köra hemma så har ni HELT fel, här har de inga rondeller och inte högerreglen utan en massa stop hela tiden och det är den som kommer till stopet först som får köra först. Så himla onödigt med stop överallt eftersom det knappt kommer några bilar där de är. Det är bara dåligt för miljön, och jag blir helt groggy och jättetrött av att sitta bredvid och nicka med huvudet fram och tillbaka. Jag får inte köra än, det är Anna som kör. Jag måste ta Californiskt körkort innan jag får köra... =/

Nu ska jag berätta för Conny vad jag har ätit än så länge...Varje morgon tar jag ett färdigt 'paket' med oat meal (gröt med äppelbitar i) och kör in i micron, och så äter jag jordgubbar till det, smaskens.
Familjen tog med mig till nått tacoplace, det var väl mindre gott...
Sen här hemma har vi ätit lamm med potatis'mos' och igår åt vi öhm, jag vet inte vad det var riktigt om det var nån pasta eller vad det var med kött till. Jag lagade pannkakor till lunch en dag. Sen äter jag frukt hela tiden, apelsiner från trädet utanför rummet, kiwi & persikor...

Ikväll ska jag till café Barrone, där har de au pair träffar varje torsdag, så jag hoppas jag kan hitta nån kompis där ikväll.

En sak till som jag inte nämt än som jag tycker är jättekonstigt är att de går med skor inomhus, inte alltid dock. Så de har inget skoställ utan man får ställa skorna på rummet i garderoben.

Igår var vi och tittade på Papis höns, Papi är Debbies styvpappa. Han hade tydligen byggt ett hönshus till dom själv.

Hörde att ni har det varmt hemma =) härligt. Här är det fortfarande 16-17 grader och molnigt för det mesta, kommer lite smått regn ibland.

För att inte få hemlängtan så tittar jag på svenska hollywoodfruar och äter godis =P Har försökt hitta gossip girl, här är de inne på 3e säsongen, så jag hittar inte de första avsnitten på det =/ tydligen så ska nån dö ^o) Anna tipsade mig om nån sida som heter ch131.com men de har tyvärr inte de första avsnitten där, omöjligt att få tag på. Nått som jag tycker är asroligt är att Harvey tittar på Gossip girl =D haha. Det är liksom ett ungdomsprogram.

Ha det skönt hemma i värmen!

Bara för att ni ska få se lite bilder...

...jag har fortfarande inte tagit några bilder, har inte tid. Plus att det är lättare när man är själv, så när Anna åker ska jag ta massa bilder! Så ni får hålla ut lite till. Här är bilder på tjejer från au pair skolan...

Här är alla svenskar samlade på en bild


Här är två tjejer som åkte vidare från samma flygplats, Jing från Kina som skulle till LA och Katrine (tror jag hon hette) hon skulle nånstans runt San Francisco, fattade inte riktigt var hon skulle. =P

Körlektion

Kom precis hem från en två timmar lång körlektion, blev väldigt trött efter den. Vi körde på the freeway och gud så mycket bilar där är. Folk här är väääldigt dåliga på att signalera, använda blinkers, så man får passa sig.

Igår på kvällen följde jag med Anna och hennes kompisar på bio, vi såg Letters to Juliet, den var bra. Bion kostade ca 10$, så det är väl inte superbilligt. Godis här är väldigt dyrt dessutom. Funderar allvarligt på om jag ska äta upp allt godis själv istället för att ge det till familjen =) hehe. Gooodiiis!

Verkar som ni har fått värme där hemma...Här är det runt 16-20 grader.

Tråkigt att ingen är inne på msn eller skype så man kan prata.

Ska försöka få lite kontakt med andra au pairer, känner mig rätt ensam för tillfället...


Gäsp!

Fortfarande jättetrött, man hör allt ljud jätteväl här eftersom väggarna inte är isolerade...så man vaknar tidigt när J är uppe och spelar piano =/

Idag var det faktiskt inte han som väckte mig först utan telefonen...Det var Monika som ringde från Bullerbyn klockan 5:30 och frågade om jag kunde jobba  =D Vad glad jag blev! Tråkigt att de inte frågat tidigare bara, för jag har saknat alla barnen sen jag slutade praktiken =( De har inte frågat någon gång om jag velat hoppa in, så nu när jag väl kommit till usa ska de självklart ringa och fråga =/ tråkigt. Men jag blev jätteglad att de frågade, trodde faktiskt inte att de ville ha mig där som stand-in eftersom de aldrig hört av sig.

Idag hade jag min första körlektion, det gick väldigt bra. Man blir GALEN på alla stop som är överallt, kan de inte fixa rondeller istället! Det är sååå mycket bilar hela tiden och överallt, stackars moder jord. Det är inte i närheten av miljövänligt! Man får svänga höger även om det är rött vid ljusen, om det är fritt att köra dvs. Hittar inte någonstans än, allt är en virrvarr av vägar. Var uppe och körde på 'the freeway', där kör man mellan 65-70 m/h.

Man ser (på tal om annat) mycket ekorrar överallt, jättesöta! Man ska dock inte klappa dem eftersom de bär sjukdomar, men jag tror jag ska klappa en ändå om jag får chansen, de är väldigt skygga om man kommer nära.

Om ni undrar hur toan funkar, hehe, så suger den ur vattnet...typ som i flygplanen. Och vid alla tvättställ finns det två kranar, en för varmt och en för kallt, annoying, hemma har vi bara en kran som vi vridet handtaget på för varmt och kallt.

Saknar maten hemma, och mitt fina rum.

Har ännu inte gett familjen presenterna, har aldrig tid, det är fullt upp hela tiden...

Fick se hur man hämtar J från skolan, vi kör dit och så ställer man sig i den lååånga bilkön där alla andra står som också ska hämta sina ungar och när man kommer fram säger man sitt nummer till en dam med en grammofon som ropar ut det och sen kommer barnet till bilen. Jättekonstigt, har man inte nummer så får man inte hämta barnet!

Idag lagade jag mat för första gången, gjorde pannkakor till lunch, som även J och N åt när de kom hem. N sa "Caroline makes better pancakes than you Anna" =)

Till middag åt vi lamm, jättegott. I går åt vi spagetti med sås med 'köttbullar' i, köttbullarna vet jag inte vad det var för konstigt kött till, de var typ vitaktiga med jättestark konstig krydda (inge vidare gott).

Det är så jobbigt att gå och titta i skåpen, man vet inte vad nått är!

Det har regnat mesta delen av dagen, Anna säger att vädret är konstigt, det är som hemma då, det är väldigt kallt för årstiden.

What's going on?

Det har hänt 'mycket' i helgen och det finns så mycket man vill säga, dock så glömmer man ta med vissa saker ändå när man skriver.

Har hälsat på grannarna, käkat apelsiner från trädgården, åkt biltur med Anna (hon visade mig några ställen), varit och handlat på en jätteaffär med familjen. Cosco tror jag affären hette, de hade massor av saker i jätteförpackningar/lådor. De stod och delade ut prover överallt också, provade mangosorbet (suuupergott), blåbär i choklad. De hade allt! tv, mat, kläder och jäääättedyra smycken (såg ett som kostade 50 000$).

De har tv i bilen så vi har tittat på Ariel, och jag har märkt att vissa saker har de inte med i den svenska =P de lite våldsammare scenerna...konstigt va? svenska rösterna är miljoner ggr bättre!

Idag gick vi igenom schema, hushållssaker, regler osv.

Imorgon ska jag ha körlektion tror jag. =P känns konstigt att behöva göra om allt igen!

Och om ni vill skypa så är jag online på morgonen vid 10 oftast, så det blir vid 7  tiden hemma ungefär.

Ska försöka filma och ta lite kort nu, frågade nyss om det var okej att lägga upp bilder osv och det är det.

Nu ska jag nog gå ut och titta på snövit med barnen =) hör att hon sjunger så vackert, haha.

Trött!

Jag har aldrig varit såhär trött i hela mitt liv! Jag har fått rynkor i ansiktet där jag aldrig haft rynkor =( uscha

Idag har familjen tagit med mig till menlo park down town, det är smått men ändå massor av små affärer med massor av saker i och en maaassa människor! Växjö är så väldigt litet och trist i jämförelse! =P
Just det, vi tvättade även bilen innan vi åkte hem från downtown, det var typ 20 pers som arbetade med att dammsuga och tvätta bilar där. Först dammsög de bilen, sen åkte den igenom tvätten på ett 'rullband'. Om någon skulle städa och tvätta bilen hemma i sverige skulle det gå på en förmögenhet antar jag =P Här gick det jättefort och tror det kostade mellan 15-50$ så inte så mycket...

Idag har jag träffat Anna, barnen sprang in i mitt rum och hämtade mig när Anna kom, de var 'so excited'

Idag har vi och lyssnat på J när han hade pianouppspel, det gick väldigt bra. Det tog ca 1h, det var ca 20 barn som spelade.

Har inte tagit några foton ännu men det kommer!

Det var kul att äntligen få prata med er där hemma!

När vi kom hem nyss så frågade J om han fick sova hos mig, blev helt paff, och N vill hålla handen! Jag är förvånad över att de har accepterat mig så fort. Men det är bara bra =)

Åt en apelsin från apelsinträdet utanför mitt rum idag, jättegod! Jag frågade J vad de hade för fruktträd och han svarade (har inte varit ute och kollat än) : päron, apelsin, äppel, persiko och så tror jag de skulle skaffa ett mangoträd! =) me like! Måste ut och inspektera trädgården imorgon.

Har sett lite snygga pojkar idag =P hehe.

Jag tycker det är jättekonstigt med övergångsställena här, de är inte direkt markerade och sen vet jag inte alltid om det finns, måste fråga Anna igen om det. Det är konstigt iaf...

Sängen är jättestor och mysig, jag hade inte behövt ha med min kudde, kuddarna här är bra!

Tog en 'nap' idag, känner mig som en liten bebis =P haha, fast jag blev inte utvilad för det...det går inte ens beskriva hur trött jag är, så nu blir det sängen, klockan är snart 10.

Ja just det, öhm hehe, det regnar inte här =D Det brukar inte regna alls här nu mellan maj-oktober eller nått sånt, suck on that suckers! Idag var det 16 grader ute, känns varmare, det känns nästan som man är inomhus hela tiden, i solen är det lite varmare och i skuggan lite kyligare. Men det är ungefär som inomhus. =)
Har ni kommit ur kylan hemma än?

Framme!

Nu är jag framme hos the Fishman family =) Allt har gått jääättebra och de är jättesnälla och trevliga. Barnen var lite blyga på flygplatsen men de började prata med mig ganska fort, trodde inte de skulle vilja prata med mig på ca 1-2 veckor! Så de är verkligen jättesnälla. De drog mig med överallt i huset och så visade de alla sina grejer och sina rum. De vill säga så mycket och på samma gång så man vet inte vem man ska lyssna på, så det blir till slut att man inte lyssnar på någon, haha! Imorgon ska J ha sin första pianouppvisning, han spelade den för mig ikväll. =)

Imorgon ska bli en 'lugn' dag, vilket jag tvivlar på =P det kommer vara mycket på en gång, även om man får hjälp av Anna. Anna var förresten inte med på flygplatsen och hon sover hos en kompis nu i två nätter, känner mig taskig som tar hennes rum =/

Vi åt chinese food när vi kom hem, smarrigt. Nu förstår jag att Jing, en au pair kompis från skolan, saknar sin mat!

Men, nu måste jag verkligen sova, varit uppe sen klockan 6 och nu är klockan 2 (om man går efter NY tid) :S egentligen är den 11. Men nu är det verkligen dags för sängen, stooora sängen dessutom! =) hehe

Måste bara säga: tack Ylva, roligt att du hittat till min blogg och inte farmor ;P hehe, skojar bara. (farmor har hittat hit) Men ja, det var jätteroligt att lära sig om alla länder och prata med alla! Ska bli kul att få veta vilka au pairer som bor i området sen. Trodde för övrigt att allt skulle vara mycket större här, men det är väldigt litet och inte så stora avstånd som jag trodde det skulle vara.

Nej nu tusan får det bli tyst på mig...Godnatt eller godmorgon till er därhemma!

New York

New York!

New york tripen var överväldigande, man blev väldigt trött av att se allt, allt ljud och all info. Vi hade en bra guide som vi plockade upp i NY, han berättade historiska saker och om ställen som var populära samt ställen där de filmat till filmer/tv-serier mm. Tror dock inte vi såg allt som vi skulle, Barack Obama skulle komma till NY så de hade stängt av massa gator så trafiken gick inte mycket framåt, så vi fick ta tunnelbanan istället till top of the rock, ett högt hus i NY med en jättebra utsikt över NY. Det är grymt så stort det är, det tar inte slut, här nedan kan ni se ett kort klipp jag filmade från top of the rock...

På vägen till NY såg man massor av hummrar, limousiner och lastbilar! Alla lastbilar har ett jääättelångt släp och så är fronten på dom lång, de ser ut precis som på film, här har ni ett kort...

Sen vet jag att knubbe vill att jag ska ta med en bil hem, blir denna bra pappa? =)

Vi tog iaf en båttur också för att få se Statue of Liberty, så här är tantan...

Dessa bilder tillägnar jag alla 'barn' där hemma... ;P

Här får ni även se lite andra bilder från NY...enjoy

Dessa bilder visar var World Trade Center låg, de håller på och bygger upp det igen fast denna gången ska det se ut såhär som på den andra bilden på planket:

Har faktiskt kommit på mig själv flera gånger att tänka på engelska, lite lustigt egentligen att man gör det redan efter bara några dagar. Än så länge har jag inte pratat med nån förutom mamma. Så vad hittar ni på där hemma?


Lång dag!

Idag har varit en låååång dag, med lektion på morgonen och sedan New York turen, berättar om den sen för jag har inte tid att dra det nu tyvärr!

Det är segt som tusan att lägga upp bilder, framför allt videoklipp, på bloggen...så det blir inte så mycket av det just nu eftersom internet här inte är så bra.

Det har varit intressanta lektioner här på skolan om barnsäkerhet, hur barn tänker, hur de fungerar i de olika åldrarna, utvecklingen, hur man ska hantera olika saker osv...Vi hade en jättebra lärare fast som ni vet är jag inte mycket för plugg, så man var väldigt trött på och efter lektionerna. Det räcker med att jag går in och sätter mig i klassrummet  så börjar jag gäspa. =P

Hoppas ni hörde nått vad polisen sa på videon, har inte tittat på dom själv, haha!

I min giftbagfanns en tröja, keps, vattenflaska, godis men framförallt New York tripen, de betalade ju den åt mig, även turen upp i Top of the Rock, vilket var väldigt snällt av dem.

Igår och idag har varit bra dagar då jag pratat med lite mer med folk. I NY hängde jag med svenskarna och det gick bra. Har pratat med australienarna och sydafrikanerna, vilket varit väldigt intressant! De verkar inte ha det så lätt i sydafrika, de vita då...trodde bara det var svarta i afrika, men icke! Så mycket man lär sig =)

Det är rätt roligt att se hur alla spansktalande håller ihop, jättetighta, de är rätt många också.

Pratar även med min rumskompis som är från Mexico, också intressantoch hon är väldigt snäll. Hörde igår att hon fick ett sms, och då fattade jag vad det var som hade väckt mig i natten! Jag sa ju att det hade varit nån jäkla gallskrikande knasig fågel utanför fönstret...det var inte en fågel, det var hennes mobil som mottog ett sms! Och signalen/ljudet var hennes Katt! som hon hade spelat in, usch, hade det varit pysen så jäklar! =D =P Typ det värsta jag hört!

Nä fy, nu måste jag sooova, klockan är 23:30, och imorgon ska jag åka till San Francisco, aka Frisco. Ska bli spännande att träffa familjen, vet dock inte vad jag ska säga när jag träffar dem =P Men jag har ju ca 7 h att sitta och öva på planet =P hehe

Jag hoppas ni släppte i den stackars mörten så att den kunde föröka sig vidare, annars lär ni inte ens få en ynka mört på nästa års fisketävling! =P Ni kanske kan vinna om ni lyckas behålla masken på kroken =D

Hoppas ni vattnar blommorna där hemma, annars! Här är en bild på en utav gräsklipparna de använde här på skolan, de stod upp på den och den var rätt så snabb, vet inte om det syns så tydligt (annars får ni spara bilden och sedan zooma eller nått) Iaf, den såg rätt rolig ut.

Polisskola

Här kommer lite klipp som jag filmade på den roliga polisen...


Don't wanna be all by myself...anymore

Tråkigt att vara så ensam hela tiden. Shit the same, det blir bättre när jag kommer till frisco där man ska stanna och kan skaffa kompisar man kan behålla.

Anyways, maten var rätt sjysst idag, vi fick lasagne och chokladpudding :D mumma. Och i salladsbaren finns alltid mandariner! Jag ÄLSKAR mandariner! Tar alltid en halv tallrik sånna till både lunch och kvällsmat =P

Pratade med australienarna och frågade om de åt känguru, ena gjorde och andra inte, ena kände väl att det var som att äta sin katt, psykisk grej...

De från sydafrika är vita, trodde alla från afrika var svarta =S De pratar afrikanska och engelska dock. Häftigt!

Imorgon är det dags för New York rundan, ska bli spännande! Så blir till att sova tidigt (som vanligt) så man orkar med alla nya intryck.

Här är bilder på skolans huvudbyggnade, visst är de fina? Dock är allting väldigt sjaskigt och gammalt.



Dag 2

Haft en seg men bra dag på skolan idag, känns lite ensamt dock, men det gör egentligen inget, det verkar inte vara någon som ska dit jag ska...ingen rolig iaf ;P

Nackenvärken är nästan helt borta, har haft så jäkla ont/varit spänd i nacken efter flyget och väskbärandet, ser inte alls fram emot att sitta på plan i 7h igen. Farmor, jag fattar inte hur du orkade åka ända till usa?!

Nyss hade vi internationall singing där alla länder framförde en låt från sitt hemland, vi var nog bäst (vi är 9 svenskar totalt på skolan och vi framförde små grodorna) efter colombia som framförde en rolig låt om en orm som inte hade några skor...

Vi är nästan 100 brudar från olika länder och sen är det två (stackars) killar bland detta kakalorum...

Maten är inte den bästa, det är nästan så att man åker tillbaka till sverige igen bara för matens skull! Det finns bra med sallad dock så man klarar sig.

Fick en giftbag av min värdfamilj idag, och så har de betalat new york turen till mig, jättesnällt!

Lite tråkigt att klockan är så mycket när man väl hinner sitta på internet, hinner ju inte prata med någon (klockan är ju 2:30 på natten hemma nu) så jag antar att det inte är någon uppe...inte för att jag har så mycket att säga. Det är nog dessutom bäst att inte skypa/prata med någon förrens jag har kommit fram till familjen för jag lär tänka på för mycket annars. Hittills har jag tagit allt som det kommit, och det funkar jättebra hittills! Så det är nog bäst att inte prata med någon. Hoppas ni har det bra hemma =)


På skolan...

Sitter nu på ett kallt stengolv jämte två australieska tjejer, de pratar så häftigt =) ps. de sa att jag hade bra engelska (läs noooga milla)

Jag är dötrött! Har varit uppe sen 4 på natten svensk tid och nu är klockan 3 svensk tid, här är den 9.

Flygningen var dryg, irrade runt på frankfurts flygplats så att jag blev genomsvett, trodde jag skulle hämta mitt bagage som var längst bort på hela flygplatsen, men det skulle jag inte alls för det skulle komma till planet jag skulle vidare med direkt. Så jag fick gå tillbaka heeela långa vägen igen med tre kilo på axlarna och 5 kilo i handen. Jag har väääldigt ont i axlarna nu kan jag ju säga.
Det är faktiskt lite kul att sitta på flygplatsen, det är så många olika lustiga människor...Präster i roliga hattar, sliskiga killar som tittar på en (tinen vet vad jag menar), Indier som masserar varandras fötter och som gräver i näsan, snobbiga damer, damer i röda braller som visar hela fula rumpformen de har + deras stringtrosor, även ett fåtal snygga killar.
Träffade alla de svenska au pairerna på frankfurt, vi var nog 5 st allihopa. Tyskarna var något mer. På planet hamnade jag emellan två tyskar. Den ena fick en lipattack så henne fick jag stå och trösta, stackars tjej (nyligen skaffat pojkvän och föräldrar som inte är friska).
När vi skulle landa så spydde jag nästan, reste mig upp och skulle springa in på toan men personalen sa åt mig att sitta ner. Precis när jag satte mig ner så satte planet hjulen i backen och då försvann det, i sista sekund (jag skojar inte, de där tyskarna hade nog inte varit så glada på mig sen) men fy så dåligt jag mådde.
Vi hittade vår chaufför (som för övrigt körde som thompa/milla, dvs gaaaasade/tvärnit, vilket inte min mage mådde bättre av. På den sträckan (tog ca 1h) mellan flygplatsen till skolan har jag sett fler bilar än under heeela mitt liv sammanlagt! Såg allt från vanliga bilar, hummrar, sportbilar, stadsjeepar, motorcyklar till bussar. Fick till och med se en som är lika arg som jag i trafiken (det är normalt tinen, även i usa) han svor flera gånger, räckte finger och tutade på en framför. Allt är förövrigt väldigt lummigt och grönt här, mysigt. Tempen är som en kylig sommarkväll. Var nån liten konstig pippi som gastade utanför rummet innan. Såg även en fisk utan huvud när vi gick till cafeterian (fråga mig inte var den kom ifrån).
På skolan fick vi pizza, vilket inte heller är att rekommendera vid illamående, men det gick ner tillsammans med frukt och grönsaker. Får dessutom delarum med en mexikanare, och de verkar jobbiga, de hänger i klunga och verkar vara rena 'festprissarna' så hon lär väl komma in sent på natten och väcka mig.
Imorgon är det skolgång från tidigt på morgonen till sent på kvällen.
Har ännu ingen hemlängtan men det kommer när som helst, oftast när jag är trött. Det känns inte ens som jag har sagt hejdå till någon, känns som att jag glömmde göra lite grejer innan jag åkte...
Nä, nu blir det sängen! Hoppas ni har fina drömmar för det har inte jag, det har jag inte haft på ett tag heller. När pappa och jag skulle vakna på hotellet så drömde jag att jag skulle krocka med bilen och precis när krocken kommer så ringer klockan och jag vaknar med världens ryck, fy så obehagligt!
Nu ska jag inte tråka ut er med mer text, (pappa, du kan få äran att berätta hur bra jag betedde mig på tåget) här kommer lite bilder...



Färdig för avfärd!

Nu är det två timmar tills pappa och jag ska till tåget, fy vad knasigt det kommer att kännas...pappa behöver bara tandborsten med sig och jag kommer med en stor tung väska och sportbag!

Min väska är verkligen fullsmockad nu, den som knappt vägde 15 kilo nyss, och nu väger den några gram under 23 kilo! Väldans tight det blev i slutet. =P Får ju ha max 23 kilo och max 8 kilo handbagage. Handbagaget väger några gram under 8 kilo det också! Men jag har ju fått med mig allt jag vill nu, fick till och med plats med min kudde! :D haha

Det var trevligt med släkt och vänner här igår, blev helt slut dock av att fixa allt! :/

Hejdå alla!

Done!

Nu har jag varit och inhandlat det sista...

Det blev Godis till alla: mig själv, föräldrarna, barnen och au pairen. Det blev 2 kilo!

Sen växlade jag pengar. Sen var jag och köpte nagelsax, nagelfil, sunlotion, lypsyl, ny tandborste, mp3-lurar, Gavin DeGraws nya album och Avatar-filmen!




Packat...

Här är en lista på vad jag packat/ska packa...

Viktigt:
Pass med visum och viktiga visum papper (J-1)
Legitimation
Körkortet & intenationella körkortet
Mobil & laddare
Pengar
Adapter
Kamera, laddare & usb-sladd
Flygbiljetterna
Erika försäkringskort
Datorn
Presenterna till familjen
Papper/böcker som ska med till au pair skolan

Medicin:
Ipren
Plåster

Hygien:
Schampo/balsam
Rakhyvel
Deo
Tandborste & tandkräm
Flourtabletter
Borste
Spännen/snoddar

Kläder:
T-shirts/linnen/långärmat
Byxor/jeans/shorts/leggings
Klänning/kjol
Pyjamas
Bh/trosor/strumpor
Bikini
Skor
Jacka
Accessoarer/solglasögon

Övrigt:
Godis
Mannagrynsgröt
Gifflar
Tacokrydda
Paraply
Filmer
Ordbok


Här är min fina väska =)




Så här ser den ut inuti just nu, det ska dock i lite till saker...


RSS 2.0