Klipp, klipp, klart för start...

Ja, idag ska jag och syrran klippa oss, det behövs om jag säger så! Nu är det riiiiktigt risigt, ska även slinga sen när jag kommer hem.
Ikväll blir det till att fira valborg hos kusinerna, var jättelänge sen vi var hos dom.

Jag har faktiskt packat det mesta nu, är lite småsaker som fattas med det packar jag dan innan jag åker. Sen är det en del jag behöver köpa med mig också.

Måste även boka boende vid Kastrup. Jag åker så tidigt på morronen att jag måste natta över. Får typ gå upp vid fyra på morgonen, jobbigt! =/

Älskling!

Denna skönheten är härmed Min! =) Beställde den idag så får den i veckan.
Visst är den fin?


Föräldrarnas present

Nu har jag bestämt mig för att det blir denna fina skapelse som föräldrarna kommer att få. Har gjort den själv! Det är ju roligast att ge något man själv gjort, hade lite att välja bland dock men nu har jag bestämt att denna är deras!


2 Veckor!

Bara två veckor kvar och jag har fortfarande inte fattat vad som ska hända...måste vara något fel på mig! Eller kanske är det för att jag är så van vid att resa? Brukar faktiskt inte känna så mycket överhuvud taget när jag reser eller ska någonstans, så det kan vara därför. Har inga förväntningar heller då jag inte vet vad jag ska förvänta mig! Kan vara rätt skönt att inte stressa upp sig heller!

Idag ska jag posta papper till motormännen så att jag kan få mitt internationella körkort! Och idag ska ääääntligen pappa och jag kolla dator, upptagna man!

Här kommer en bild på presenterna till barnen =)    Föräldrarnas ska jag tänka på lite till...


Till barnen

Förresten, är det någon mer än jag som undrar varför Golden Gate bron inte är i guld?
Det vore ju inte bara mer passande till namnet utan även så mycket snyggare ;)


Tågbiljett

Usch, nu börjar det smått krypa på en, känslan av att något kommer att hända! Jag åker ju snart för sjutton! Så igår var jag på SJ och köpte tågbiljett.

Ringde och frågade CC om man står för resan till flyget själv och det gör man.

Så jag köpte en tågbiljett från Alvesta till Kastrup vid halv nio på kvällen, sen blir det till att övernatta där. Mitt flyg går klockan 6 på morgonen och det gick inget tåg så jag kommer fram i lagom tid till dess, tur är väl det för jag hade nog inte pallat gå upp så tidigt. Så övernattning på Kastrup blir det, så då ska vi boka det också.

Förresten, idag fick jag hem barnens presenter, och så bra det blev! Riktigt nöjd!

Ikväll ska pappsen och jag även kika runt på datorer, ska ju köpa en och ha med mig...

Visum

Igår fick jag brev från posten att jag hade något att hämta ut. Så nu har jag varit och hämtat det och det var mitt Visum! Vad fort det gick, tog bara en dag liksom! Jag trodde det var något plastkort eller liknande man fick men det är bara något de klistrat i passet som tar upp en hel sida. Så det ser ut precis som passet fast det är ditklistrat. Tycker det var konstigt att man behövde så många frimärken bara för att skicka tillbaka passet, antar att det är för att de skickar så man får hämta ut det på posten. För i kuvertet låg endast passet, inget annat.

Presenter

Usch, snö...det snöade massor igårkväll, och det har börjar falla lite fler flingor nu. Snö vill vi inte ha! Tänk om det är aska?! =P

Iaf, nu har jag beställt presenterna till barnen så nu ska dom förmodligen komma om några dagar. Till Natalie som är 4 år blev det Mamma Mu bok och Mamma Mu och kråkan gosedjur! Till Jacob som är 7 år blev det Pippi Långstrump bok och en Astrid Lindgren cd med låtar från alla hennes böcker/filmer.

Tips på annat man kan köpa till sina värdbarn/föräldrar:
- Astrid Lindgren, finns hur många olika böcker som helst, även filmer om värdfamiljen kan svenska
- Pettson och Findus, funderade på det men det blev Pippi
- Musik, finns massor bra svensk musik, Abba är nog uppskattat, melodifestivalen
- Notböcker med svensk musik, även Abba här
- Sverigetröjor är det många som köper till sina barn
- Dalahäst
- Osthyvel, det har de tydligen inte där
- Smörkniv, inte detta heller
- Något älgigt, jag vet inte hur intresserade de är av älgar, men det finns ju massor av älg-prylar
- Man kan måla en liten tavla och ta med sig om man är kreativ eller något annat man gjort själv. Finns ju även Panduro och annat, man kan ju pyssla ihop nått själv
- Lasse Åberg
- Kosta eller annat glas
- Svenskt godis, finns choklad, plockgodis, ahlgrens bilar, gott och blandat, polkagrisar, chips/ostbågar osv.
- Målarböcker med svenska motiv, nån svensk figur
- "Svensk" mat, såsom mannagrynsgröt, tacokrydda
- Svensk kokbok
- Svenska böcker, ex stig larsson, liza marklund
- Spel, vet inte om det finns något typiskt svenskt spel, måste det finnas

Det finns massor man kan hitta på, använd fantasin!

För er som funderar på böcker så finns de på engelska här: www.bokus.com www.cdwow.se och även på www.barnbokhandeln.com kolla bara först betalningen på barnbokhandeln då man bara kan betala kredit och faktura.


Ambassaden

Jag har nu varit i huvudstaden och fixat visum, det var nog det fånigaste jag gjort!

Jag bodde på vandrarhemmet Gustaf af Klint som förmodligen är det billigaste man kan hitta i Sthlm, det är väldigt mysigt, man bor på en båt! Hon i receptionen kollade upp hur jag skulle ta mig till ambassaden, väldigt snällt av henne. Så jag skulle ta blåbuss 2 till birger jarlsgatan och där skulle jag byta buss till 69 som tog mig till ambassaden. Allt gick väldigt smidigt förutom att jag lyckades glömma papprena innan jag skulle ta bussen så fick springa tillbaka och hämta dom...plus lite annat krabb såsom att parkeringsautomaten inte funkade, men det fick syrran fixa sen.

När jag väl kom fram till ambassaden var klockan över nio, jag hade tid vid nio. Var en tjej framför som sa att alla får en tid (8, 9, 10) så det är ingen personlig tid för mig utan det är bara att komma dit då man ska någon gång...så då blev jag lugn. Trodde jag hade jättebråttom! Så när man kom till ambassanden fick man stå utanför i en kö, tog en sådär 30 min nånting. När det är ens tur kollar en person att man har alla papper med sig. Sen får man gå in och lämna ifrån sig mobil och kamera och gå genom en såndär metalldetektor som dom har på flygplatsen. När man gjort det får man gå in till ambassaden.
Innanför dörrarna står fem stolar där man får sätta sig och vänta, tog en kvart kanske...sen fick man gå fram till en tant i en lucka och lämna in alla papper man har med sig. Sen fick man sätta sig bland alla andra (stod nog en 50 stolar uppradade framför en stor tv) och vänta på att de skulle ropa upp ens namn, fattar inte hur folk hörde sina namn för de pratade väldigt otydligt så jag blev lite nervös att jag inte skulle höra mitt, men det gjorde jag lätt! Iaf, jag fick sitta där och vänta två timmar tror jag, det var det segaste jag varit med om i hela mitt liv, trodde jag skulle somna.
De visade inget kul på tv:n heller, det var cnn de visade. Så jäkla segt! När jag blev uppropad gick jag till en tjej i en lucka som frågade hur många barn jag skulle ta hand om och sen fick jag gå hem! Det var det löjligaste nånsin, tar man sig dit upp för att de ska ställa en/två frågor?! Så himla onödigt. Jag skulle tagit med mig en bok men jag hann aldrig med att låna en, sen vet jag inte heller vad som kan vara bra läsning nuförtiden heller.



Men till er som ska till ambassaden, förbered er på att vänta, och det lääänge! Ett tips är också att komma tidigt, för efter att jag kom så kom det inte så många fler...ju tidigare desto bättre, de stänger ju vid 11 nånting så de flesta kommer ju tidigt.

Idag har jag även beställt grejor till barnen, får se om beställningen funkar eller inte, var lite konstigt. Jag har iaf köpt böcker till dom. Till flickan har jag köpt Mamma Mu bok och gosedjur mamma mu och kråkan. Till pojken blev det Pippi Långstrump och en astrid lindgren cd med låtar på. Jag tror och hoppas detta blir bra! Till föräldrarna gör jag nog något till. Har ju för tusan gått design och möbel, det får man ju dra nytta av nu! =)

Flygtider

Har betalat in fakturan till CC, det kändes lite om man säger så... :/ Jag skickade in de sista papprena till CC också, hälsoundersökningen + polisregistret. Hämtade även ut mitt visumfoto och limmade fast det där det ska sitta. Så nu är det bara ambassaden kvar, den 19 april ska jag dit. Fast åker den 18 och sover i stockholm då jag ska dit tidigt, ska vara där vid 9, men som alla säger så ska man vara där lite innan eftersom det kan vara kö.

Pratade snabbt med familjens au pair, Anna, och hon sa att hon var superglad att de hade valt mig =) kul att höra! Sa att jag behövde lite hjälp, smakråd, då jag tänkt ta med något till familjen. Jag funderar på något utav astrid lindgren då jag är uppväxt med det =) kanske bok eller cd med låtar på eller både och, vi får se. Lite knepigt det där eftersom familjen inte har några speciella intressen.

Jag fick reda på mina flygtider igår! Jag åker den 10 maj med lufthansa från Kastrup (Köpenhamn) till Frankfurt och sedan vidare till New York. Har redan hittat tre tjejer som åker samma datum som jag!


Inför ambassaden

Här jobbas det för fullt med visumhandlingarna!

- Jag har beställt personbevis 120
- Varit på banken och betalat in avgiften till ambassaden (1050:-)
- Fyllt i alla visumpapper
- Fyllt i visumansökan på internet och skrivit ut
- Tagit visumkort (250:-)
- Varit på hälsoundersökning (700:-)
- Kopierat alla papper så jag har kopior av allt
- Fyllt i uppgifterna i boken/häftet prepare for your year
-
Bokat vandrarhem inför stockholm då jag ska till ambassaden (270:-)
- Fyllt i uppgifterna i Pre-departure Workbook

Kvar att göra:

- Betala Cultural Care faktura (9365:-)
- Skicka in de sista papprena (polisregistret, hälsoundersökning)
- Besöket på ambassaden


Visumpapper

Idag fick jag hem mitt registerutdrag och mina visumpapper, detta blir inte nådigt att hålla reda på och fylla i! Man blir faktiskt lite rädd när man tittar på dom...Så nu har jag lite att fixa om man säger så. Tänk om man skulle missa något, fy!

RSS 2.0